Den findes ikke!
Den lige vej til succes og rolige nætter, som leder i organisationen eller i sin egen virksomhed.

Eller gør den?

Jeg har fundet en model – en samling bogstaver – en stærk måde at opsummere min erfaring på.
Nemlig med de fire bogstaver S A L G.

Skab høje forventninger til dig og dit produkt

Når kunder har høje forhåbninger til dig og allerede inden I mødes har sat dig højt, så vil du blive lyttet til på en anden måde, end hvis der ingen forventninger forefindes. Så hvad kan du gøre så du allerede inden mødet, samtalen, mailen har scoret rigeligt med points?

Stol på dig selv og stol på at du rent faktisk gør en forskel for dine udvalgte kunder. OG FORTÆL DET – beskriv det og lad dine eksisterende kunder vise at du rent faktisk skaber udbytte og værdi.
Bed dine kunder om referencer – bed dem omtale jeres samarbejde til deres netværk. Hype dig selv – skab en positiv, konstruktiv og vidende stemning omkring dig og din virksomhed.

Vid du har viden og indsigt omkring dit speciale, som dine kunder ikke nødvendigvis ikke har og at du formidler på DIN måde.

Aktiviteter 

Kunder kommer ganske enkelt ikke af sig selv. Bare fordi du er dygtig og repræsenter et uundværligt produkt – så sidder “salgs-aben” altså på dine skuldre. Underforstået; ansvaret er dit! Lav en plan over hvilke kunder du vil være den bedste samarbejdspartner for. Hvordan, hvornår og hvor ofte vil kontakte dem og være i dialog med dem. Glem aldrig opfølgningsdelen – du skal aldrig gå så meget i “drift-skjul” (der hvor du drifter så meget, at du glemmer kunderne) at du en dag står helt uden omsætning.

Likviditet

Og netop omsætning, overskud og kapital er i sagens natur det vigtigste for din overlevelse. Skaber du ikke resultater – så skaber du kun grobund for lukning. Det er svært at have is i maven, når du frygter om du kommer igennem til den næste først i måneden eller ikke. Skab overskud, både rent praktisk og mentalt ved at tjene penge. Vurder hver gang om dine møder kan svare sig. Rigtig mange falder i den naive fælde, når kunder lover “guld og grønne skove” om endnu større ordrer næste gang… Det sker altså sjældent. Er der penge på bogen (underligt med netop det ord  -for hvem har en bank-bog længere..) – så er der ro om natten.

Tag din pris for det udbytte du giver dine kunder og har du kun kunder, der tager dig fordi du er den billigste, så skal du knokle endnu hårdere. Det er DIT valg. Men kan det svare sig?

Glimt i øjet

Glem aldrig hvorfor du blev sælger – hvorfor du var begejstret for jobbet eller hvorfor det var SÅ vigtigt at starte egen virksomhed. Det er netop DIN passion, der er den bedste motor for et godt salg. Din begejstring og glæde smitter – den må du aldrig miste. Hold fast i dit HVORFOR – så tvivler dine udvalgte kunder heller ikke. Der vil komme perioder i jobbet – selvstændig eller ej, hvor du kommer til at møde down-dage – hvor det føles som om du ikke er god nok og tvivler på dine muligheder. Så DER er jo vigtig at du VED hvorfor du gør som du gør og er villig til at kæmpe det ekstra der skal til.

 

Husk SALG er så meget mere end teoretiske modeller om spørgeteknik og modeller, matrix og nye smarte buzz-ord. Det handler om DIG og dit HVORFOR.

Så glem ovenstående model – STOL på din passion, holdninger og værdier.

Resten skal jeg nok lære dig!

Hav en god sommer

De bedste hilsner

Per

 


  • en lettere omskrivning af “han har ikke noget tøj på” – men det ville skabe for mange forkerte billeder og kampe om rettigheder. Så derfor intet hår.

Det er nu 2 år siden, at jeg drev virksomhed på fuldtid og der er “saftsusemig” sket meget siden. Den faste løn og trygheden som lønmodtagerjobbet havde lunet og dulmet. Sulten forsvandt sammen med kreativiteten, glæden og lysten at fløjte. Eller bare i det hele taget skabe, forandre, forholde sig og være til. Tryghedens kåbe hang tungt ned og slæbte mig nærmest ikke afsted længere. Det går SGU ikke! Så selvom valget om at tage ansvaret tilbage og mærke suset, burde være nemt. så var det sværere end som så.

Der var to regnskaber der skulle gøres op og findes balance. Og netop dét gjorde udslaget. Den økonomiske del af budgettet hang suverænt sammen – men det indre regnskab – altså der hvor jeg kunne høre fuglene synge min sang og de intense sommerfuglene blev venner igen. Der hvor jeg i bund og grund var lykkelig for at gøre det som jeg var/er dygtig til. Nemlig at spotte andres talenter – at spotte virksomheders fulde potentiale.

To cut a long story short….

Traf en beslutning – fik mit bagland med mig – fik sparring fra nogle virkeligt stærke mennesker og maskinrummet er nu begyndt at lyde velsmurt – hjemmesiden fintunet – begynde SoMe-støjen og vække netværket til live igen. Men GISP og STØN…..

Der var sket meget siden sidst – havde blandt andet fjernet alt mit hår – det var jo alligevel blevet så tyndt at komme til en frisør ville være spild af tid og penge. Og alle tidligere billeder var med den fineste frisure og slet ikke den skaldede isse, som jeg render rundt med nu. Hmm – er jeg ikke bare for ærekær? Det kunne du sikkert tænke og med rette… Eller?

Får du selv sikret dig at ligne det som kunden forventer – gør dine produkter eller dine ydelser. Hvor meget ved du om dine kunders forventninger til dig? Og hvad skulle det egentlig betyde? Kan de ikke bare få det som kommer…?

Selvfølgelig ikke – kunden skal i hvert fald ikke skuffes. Så hellere give lidt mere end kunden forventer. Det kunne være de små afgørende detaljer som leveringsbekræftelsen, informationen om forsinkelsen, din viden om kunden, der kan betyde en del for din kundestrategi.

Lov mindre og giv mere – lad være med at oversælge dit produkt – det kan kun skabe ekstra arbejde og bad-will. Vær realistisk og gør det vedholdende. Justér løbende og dette gøres nemmest ved at være i dialog med dine primære kunder.

Og nej jeg kan ikke love at jeg er langhåret – hverken i min salgstræning, mine oplæg eller foredrag. Og da slet ikke på hovedet.

Det er direkte hårdt og lige på!

Tak til Ricky Winther fra www.zenfoto.dk for de ikke langhårede billeder og Laila Nygaard fra Nygaard Grafisk, der har lagt seneste hånd på min nye grafik.

PS… Skulle du have brug for en skaldet mands umiddelbare indspark til din virksomhed – så er her en uvurderlig gave – 15 minutters ikke langhåret sparring – helt uden beregning. (når du først har fået et af mine spark – så vil du have mere..) DERFOR!


Her i morges løb bilen tør for sprinklervæske. Ikke den bedste kombination med salt på vejene, kulde og stænk fra de forankørende bilister. På ingen måde særlig ansvarligt. Men vi kender det sikkert godt alle sammen, nåede det ikke lige og skal nok og det er nok heller ikke særlig slemt.

Det var det!
Læs mere


Dine kunder forventer implicit at du kan klare de opgaver du har sat dig for. Og gerne med en høj forventning, hvis du fortjener det. Det er i så fald ikke her du kan score nemme point i kundebogen. Altså ikke nødvendigvis ved at gøre det som kunderne forventer. For det skal du jo kunne, ikk?

Men det er virkelig når lokummet brænder under fødderne, at du kan sikre dig tilfredse og blivende boomerang-kunder. Læs mere


Fra tomt til travlt – kun i januar 2017.

Posted on

Få første møde med enten 20 % i rabat eller helt UB!

Styr på dit salg – styr på dine kunder – styr på 2017

Sidder du lige nu og kigger på kalenderen, ordrebogen og dine planer?
Ser det lidt tomt ud – så kan du ret hurtigt få ændret på dette.
Ofte er en time nok med den rette rådgiver, der sparker til dig og din virksomhed. Læs mere


Eller sørg for at dine kunder husker dig efter du har sendt fakturaen.
Jeg har for nu 1,5 uge siden optrådt med 2 timers peptalk for en decideret ønskekunde. Stor skandinavisk virksomhed med 40 ansatte, der for første gang skulle samles over to dage på Hilton hotellet i Kastrup. Jeg var hyret til laaaaangsomt og tyyyydeligt at give motiverende input om troværdighed i salgsarbejdet. Langsomt og tydeligt fordi der både var nordmænd, svenskere og danskere tilstede.

Læs mere


Efter afsløringer om fupsoftware, der bevidst ændrer på dokumentation af hvor forurenende bilen rent faktisk er, så har en tsunami af bad standing rejst sig.

Hvilke økonomiske konsekvenser dette vil få på den tyske økonomi, bilindustrien, må fremtiden vise. Der kan kun gisnes om dette. De små dønninger viser sig ved omstruktureringer i organisationen. Den skyldige abe skal findes – ellers finder de ingen ro. Læs mere


Engang for længe siden brugte jeg en formiddag på at overbevise en potentiel kunde om noget. Men han var sej. Alt for sej. Og stillede 100 spørgsmål. Og jeg gjorde alt hvad jeg kunne for at svare på dem. Prøvede at være skarp. Give igen. Med kant. Men han blev ikke overbevist. Og sagde pænt farvel og tak.

Derefter fløj jeg frustreret og med bankende hjerte ud af døren og med hovedet fuld af tanker om, at jeg ikke duede til en skid, at jeg nok, når alt kom til alt, ikke kunne opfylde mine kunders ønsker. At jeg egentlig var en fiasko. Joh, det skulle nok blive en god dag. Altså som i ikke en god dag. Læs mere


Min far lærte mig meget om make-up

Min gamle far var en klog mand. Og selv om jeg den gang ikke altid lige kunne se,
hvad dælen jeg kunne bruge hans mange gode råd til, var der nu en ting, jeg senere
har kunnet bruge. Fx det han lærte mig om make-up.

”Pas nu på med at rende efter de pigebørn, som smører sig for meget i fjæset”, sagde min far.
Jeg var 13 og tænkte; det ved du ikke en disse om papa. Det gjorde jeg til gengæld. For hver eneste dag smugkiggede jeg på pigerne i min skole, som smurte deres ansigter ind i store mængder – og det jeg så, kunne jeg godt lide. Læs mere


Oversprings-gadgets

Posted on

Hvor smart er det lige?

Jeg har en SmartPhone. Den ringer bare ikke. Hvor smart er det lige? Så ring da.
Det er jo derfor jeg har købt dig, lille SmartPhone. Virker du overhovedet?
Jeg tjekker dig lige fra en fastnettelefon. OK du virker. Hvorfor ringer du så ikke?
Kender du også til at sidde og glo på din telefon og passivt aggressivt vente på, at den skal ringe.
Jeg kender alt til det. Jeg kan huske engang, da jeg ventede på, at en såkaldt potentiel kunde skulle melde tilbage på et supergodt oplæg og tilbud, jeg havde sendt. Manden havde jeg mødt sådan lidt tilfældigt, hvor vi havde masser af snak om muligheder, business, udvikling.
Han ville lige ringe tilbage. Sagde han. Læs mere