BLIV KLAR PÅ

FORBUDT FOR PISTOLSÆLGERE

PER TOPP træner sælgere, rådgivere og salgsafdelinger i disciplinen ’salg’. Han afholder kurser, forløb, foredrag og nu PODCAST.

BLV KLAR NY SALGSVIDEN

mød salgsansvarlige fra forskellige brancher - de er ikke bange for at dele ud af deres erfaringer og betragtninger om "det at sælge"

Forbudt for pistolsælgere #8 Pia Skammelsen - Oh So Quiet

Det var måske verdens dårligste ide at blive selvstændig.
Pia Skammelsen har nu med succes i skrivende stund drevet egen virksomhed i 4 år. Det stod blot ikke i kortene at hun skulle give afkast på det offentlige job med fast løn, kollegaer og kreditforeningslån.

Men man kan jo altid blot tage nogle små uforpligtende skridt! Og de første skridt blevet taget i skoven med en god veninde og den ro og det nærvær blev startskuddet til Oh So Quiet.

Jeg tænker ikke mig selv som sælger men...
Pia arbejder med værdibaseret salg oig har brugt sine egne fordomme om salget og bygget sin strategi ud fra dette.
1: Giv mere end kunden forventer
2: Skærp kundeoplevelsen og udvis tryghed i hele processen
3: Sælg aldrig kun for at sælge

Det sælger og du kan også blive klogere på hvilke ting hun ville have gjort anerledes hvis hun kunne have startet forfra. 

Du kan læse mere om livgivende oig berigende vandreture lige her:
Oh So Quiet - oplev gåturens magi

Og du kan følge Pia på LinkedIn lige her:
Pia Stigaard Skammelsen | LinkedIn

Der bliver referet til InnoFounder i samtalen - læs mere her:
Innofounder | Innovationsfonden

God lytning

De bedste hilsner

Salgstræner Per Topp
Hør Podcast

Forbudt for pistolsælgere #7 Jacob Elton - LinkedInsider.dk

Hvilket billede har du af en sælger? Måske er det lidt på samme måde som medvært Jakob Elton ser det. Som en Sælger Helge, der kune vil prakke dig noget på? Samtalen med ejereren www.linkedinsider.dk og podcasten SalgsRadio kommer vi tæt på og bagom under denne podcast.

Det handler om det hele menneske og via dén troværdighed har du skabt grobund for den salgsstrategi der giver tilbagevende kunder og kunder der vil omtale dig positivt. Er det rent faktisk muligt at skabe værdifulde relationer, hvis den eneste kontakt foregår på de sociale medier?

Mød op oplev nogle af de  nærværende spørgsmål, hvor der ikke kommer automat-svar - for vi går noget tættere på hinanden. For i livets samenhænge og i særdelshed også i salgsarbejdet handler det om at investere - at være nysgerrig og evnen til at forholde os til hinanden. 

Hør om hvordan du kan vælge dine kunder ud fra enkle, men effektive kriterier, som kan styrke din positionering i markedet - for vi er ikke bedre end den seneste kunde vi har hjulpet.

I podcasten omtaler Jacob Elton følgende forfatter, der har givet ham stærke AHA-oplevelser og der refereres specifikt til en bog med 5 udsagn. Dem kan du grave dybere ned i her:
The Top Five Regrets of the Dying - Bronnie Ware - YouTube

Her er link til Bronnie Ware

Du kan læse mere om Jacob Elton her
Hvis du ikke allerede følger ham på LinkedIn - så gør det nu.

God lytning

De bedste hilsner

Salgstræner Per Topp
Hør Podcast

Forbudt for pistolsælgere #6- Jeppe Rahbek videodirektør Absent Wall

"Jeg har aldrig haft et normalt job"
Og måske derfor er han selvstændig og skaber derved sin hverdag med det som udfordrer ham. Jeppe Rahbek er medvært og driver til daglig et kontorfælles i centrum af Aalborg og et videoproduktionsselskab med kant.

Vi bliver aldrig marionetdukker
Alt for ofte har kunderne ingen specifikke ønsker om video og vi har tidligere lavet det som vi alle troede var det rette. Nu går vi langt tidligere ind i processen med kundere´ne - for netop at skabe at langt bedre målrettet produkt - der også bryder barrieren mellem vores kunder og deres. Så vi tager et langt større ejerskab og vi kan mærke allerede nu, at resultat både internt og eksternt er meget mere tilfredstillende og målbart.

Stiller krav til sine kunder
Vi skal hellere have kunder, der frvælger os inden de beslutter hvem der skal stå for den næste videoprouktion - så vi råber højt om hvordan vi arbejder og hvilke ting vi er passionerede omrkring.

Lykkedes det med en 4 dages arbejdsuge...?
Tjah - det må du rent faktisk selv lytte efter i podcasten. Hvilken effekt havde dette tiltag og hvordan de stringent har arbejdet med - for at det kunne lykkedes. Hvordan oplevede medarbejderne det at arbejde kun 30 timer men med fuld løn.


Mød Jeppe Rahbek og connect med ham
Læs mere om Absent Wall


Alt det bedste til dig - vi lyttes ved

Salgstræner og podcaster Per Topp
Hør Podcast

Forbudt for pistolsælgere #5 - Christine Guldhammer - Selvstændig Guldhammer Consult

Jeg kan ikke se mig selv som den mest interessante i verden.
Mød Christine Guldhammer - tidligere leder i det regionale - nu soloselvstændig. Vi får en snak om overgangen fra at være ansat til det at gå over i den helt anden boldbane; nemlig at starte egen virksomhed. Men det sælge sig selv og være så meget i fokus - har været en kæmpe udfordring for medværten. Så hvordan får hun så tacklet salgsopgaverne. NETVÆRK.

Som offentligt var netværks-tanken ikke ligetil og alligevel.
Christine fortæller om hvordan hun egentlig lykkedes med at række ud til sit netværk og hvordan hun hurtiugt så værdien i at være proaktiv netværksmæssigt. Der kommer ennda en succeshistorie - der hænger sammen med Løvens Hule - men det må du vist selv hellere lytte dig frem til


Hør mig - se mig!! NEJ TAK!
Køb min viden - min viden og så min person - men det er ikke mig der er interessant. Hør hvordan Christine arbejder med det skisme at man skal brande sig selv og samtidigt ikke fylde for meget. Og hvordan hun selv agerer når arbejdet fylder for meget.

Mød og netværk løs med Christine på LinkedIn
Og læs mere om virksomheden Guldhammer Consult - der styrker ledere

Alt det bedste til dig - vi lyttes ved

Salgstræner og podcaster Per Topp
Hør Podcast

Forbudt for pistolsælgere #4 - Mike Sthyr - hoteldirektør Pier5

"Jeg arbejder naturligvis med salg - men på min helt egen måde."
Hør mere om hvordan dette afsnit's medvært, også arbejder stringent med KPI'er (key performance indicators) og samtidigt giver medarbejderne ansvar og indsigt i alle dele af hoteldriften.

"Vi arbejder på at skabe verdens bedste lederskab" bliv inspireret her i hvordan Mike har fået balance mellem arbejde og privaten frem, når der arbejdes så meget - har lang transporttid - er nybagt far og står med en stor engageret medarbejderflok.

Hårene rejser sig lige nu - jeg er stolt og ydmyg.
Mike Sthyr er hotelchef hos et af familin Bühlmann's seneste hotelskud; nemlig Pier5. Han har ALTID arbejdet med hoteldrift og med ret så stor markant succes.

Pier5 - tidligere støvet og slidt - nu vækket til live.
Et ældre hotel ved havnen i Aalborg, der har fået en kæmpe overhaling og ikke kun et kosmetisk løft - men også genfundet en værdig placering i centrum. Hvordan videreudvikles der løbende og skabes nye ideer til at kunne differentiere sig og være med til at løfte en branches standard.

Mød Mike Sthyr på Linkedin

Læs mere om Pier5 hotelletAlt det bedste til dig - vi lyttes ved

Salgstræner og podcaster Per Topp
Hør Podcast

Forbudt for pistolsælgere #3 - Christian Gustavsen - bid og IT manager Højer Møbler

Hvordan kan man skabe relationssalg, når man ikke er i dialog med kunden?

Christian Gustavsen er medvært til denne samtale om salg ved en helt speciel branche, der udelukkende handler med det offentlige; Højer Møbler A/S. Christian arbejder som Bid Manager og de primære kunder er skoler og det offentlige.

Her er det ikke tale om opsøgende salgsarbejde - men langt mere opfølgende.
Udbudsrunder, større licitationer og tilbudsgivning, hvor pris som oftest er det væsenligste parameter. Det er den verden som blandt Højer Møbler befinder sig i.


Få nu bare løst dine opgaver med overblik
Hør hvordan salgsarbejdet foregår, hvilket kræver en høj grad af disciplin og struktur. Det har Christian fundet i GTD - Getting Things Done - en måde hvordan man undgår en fortravlet hverdag uden overblik.

Og netop dette konkrete redskab sikrer salg, kundedialog og en høj grad af tilfrereds kunder og leverandør imellem.

Læs mere om virksomheden her

og connect evt. med Christian via linkedIn - han elsker at netværke.

Alt det bedste til dig - vi lyttes ved

Salgstræner og podcaster Per Topp
Hør Podcast

Forbudt for pistolsælgere #2 - Thomas Brown - afdelingsdirektør Brdr. Hosbond

Har man tabt som sælger, når kunderne ved mere om produktet? Og kan man altid tænke succesrigt ud boksen, når krisen rammer?

Thomas Brown er dagens medvært og arbejder i særdeleshed med salg. Men lever på ingen måde op til fordommen om bilsælgeren, der for enhver skyld prakker dig en bil på.

Thomas Brown er filialchef hos Brdr. Hosbond i Hjørring og har nogle enkle holdninger omkring salgsopgaverne i virksomheden. Han kunne være mange sælgeres yndlingschef.

Hvordan har de kunnet holde fanen højt, da Coronaen lukkede alt ned, da Ukraine krigen stoppede for leverancer af dele til bilerne. Hvordan kan man gennem så lang tid holde modet og gejsten oppe?

Det giver Thomas svar på - det handler om din grund-indstilling.

Hør ligeledes Thomas fortælle om hvordan han har oplevet salgsrollen ændre sig og hvordan man står som sælger, når kundernes vidensniveau også har ændret sig. Hvilke parameter kan der fokuseres på, når kunden er fuldt på højde vidensmæssigt med sælgeren?

Læs mere om Brdr. Hosbond

Connect med Thomas Brown via LinkedIn her
Hør Podcast

Forbudt for pistolsælgere #1 - Frank Poulsen - ZEN Business

Frank Poulsen har ikke salg øverst på sin yndlingshylde - og siger "JEG ER ELENDIG TIL SALG!"

Når man som dagens medvært, Frank Poulsen arbejder med overbevisninger - så bliver det interessant at tale om at salg er noget Fanden har skabt. Og man samtidig skal drive egen virksomhed.

Frank Poulsen har virksomheden ZenBusiness og skriver følgende om sig selv på hjemmesiden:

"I zenbusiness arbejder jeg udelukkende med principper som jeg selv efterlever
Zentræningen er med til at holde mig skarp på mine prioriteringer og værdier."

Frank tog selv fat i mig, da han havde hørt om min podcast og insiterede på at han kunne være et godt emne.
Fordi han havde fundet en måde at indtænke salg i virksomheden og samtidig se sig selv i øjnene.

Kom med og tag godt for dig af retterne og bliv inspireret selv til at bruge salg i din strategi.

For uden salg har din virksomhed ingen omsætning og dermed ingen overlevelse.
Jeg håber du tager god imod og får læring og inspiration med dig på din videre færd.

Læs mere om Frank lige her:
https://zenbusiness.dk/
LinkedIn profilen


Alt det bedste til dig - vi lyttes ved

Salgstræner og podcaster Per Topp
Hør Podcast

DET SIGER KUNDERNE

Jeg har haft fornøjelsen af at deltage på en Workshop om Salg & Kunderelationer i maj 2020, som Per Topp stod i spidsen for.

Han fik på fineste vis guidet os igennem salgsværktøjer, der bruges i det proaktive arbejde med salg og opbygning af relationer til kunder.

Grundet Covid19 blev workshoppen ændret og afholdt som webinar, hvilket han formåede at løse glimrende, og forløbet var en blanding af teori, praktiske eksempler, opgaver og brugerinvolvering, som gjorde det varieret og lærerigt.

Han har styr på de faglige salgsredskaber og var dygtig til at formidle stoffet i øjenhøjde og give sparring på vores forskellige situationer og forretningsudfordringer. Med sit høje engagement fik han skabt involvering bag computerskærmen og jeg giver Per Topp mine varmeste anbefalinger

Michelle Kynde SWEETKYND

Super energisk og god til at lære fra sig!

Jeg har deltaget i et salgskursus hvor Per var underviser. Første del online, sidste del fysisk.

Per er energisk, indlevende og sætter sig ind i den enkeltes situation. Både online og fysisk er Per god til at få deltagerne med gennem sit nærvær, sine spørgsmål og forskelligartede opgaver.

Jeg fik meget med fra kurset, der har et dejligt praksisnært afsæt. Alt kan bruges direkte og allerede under kurset blev der trænet i form af opgaver fra gang til gang, med løbende feedback undervejs - så fedt!

Per har min varmeste anbefalinger som underviser i salg!

Lissen Højrup Munch - Cooperator

Per skaber supergod energi og et godt rum for læring – både virtuelt og i det fysiske møde.

Per inspirerer, udfordrer og motiverer og skaber stort engagement blandt deltagerne. Det har været et meget inspirerende og vedkommende forløb med undervisning, øvelser og tid til refleksion mellem de enkelte webinarer.

Forløbet har helt igennem være givende og jeg har fået meget med mig til at arbejde videre med i min egen salgsproces.

Stine Vinter Kiilerich - Public Capacity

Jeg hader salg!

Eller det gjorde jeg i hvert fald indtil jeg mødte Per Topp.

Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at han kan skrue den hardcore salgbisse på, hvis han vil. På onlinekurset formåede han at få sådan én som mig til at indse, at salg kan tænkes på mange måder. Jeg tror, at kombinationen af nordjysk ydmyghed, selvironi, humor og direkte ærlighed er en god kombinationen af egenskaber til at nå ud gennem skærmen, og få mig til at yde det bedste.

Jeg har fuldstændig ændret mit mindset omkring salg. Redskaberne ligger latent i baghovedet og dukker op i alle mulige sammenhænge. Måske er jeg ikke kommet til at elske salg, men jeg nyder overvejelserne omkring hvad der er det helt unikke, jeg kan tilbyde, hvordan jeg dækker og afdækker kundernes behov, og at det slet ikke er farligt at kontakte mulige kunder og fortælle dem, hvad jeg kan.

Henriette Bisgaard - Styrkeriget

Per Topp er en rigtig dygtig formidler og forstår at gå lige til sagen. Ingen udenomssnak.

Har man en udfordring, så går han også til den på en hudløs ærlig, men konstruktiv måde.

Jeg har været rigtig glad for at være på Pers Webinar, og jeg gør det også gerne en anden gang for at lære endnu mere.

Michelle Kathrine Jensen - Work Capacity