Blog

Han har jo ikke noget hår!!!

En lettere omskrivning af “han har ikke noget tøj på” – men det ville skabe for mange forkerte billeder og kampe om rettigheder. Så derfor intet hår.

Det er nu 2 år siden, at jeg drev virksomhed på fuldtid og der er “saftsusemig” sket meget siden. Den faste løn og trygheden som lønmodtagerjobbet havde lunet og dulmet. Sulten forsvandt sammen med kreativiteten, glæden og lysten at fløjte. Eller bare i det hele taget skabe, forandre, forholde sig og være til. Tryghedens kåbe hang tungt ned og slæbte mig nærmest ikke afsted længere. Det går SGU ikke! Så selvom valget om at tage ansvaret tilbage og mærke suset, burde være nemt. så var det sværere end som så.

Der var to regnskaber der skulle gøres op og findes balance. Og netop dét gjorde udslaget. Den økonomiske del af budgettet hang suverænt sammen – men det indre regnskab – altså der hvor jeg kunne høre fuglene synge min sang og de intense sommerfuglene blev venner igen. Der hvor jeg i bund og grund var lykkelig for at gøre det som jeg var/er dygtig til. Nemlig at spotte andres talenter – at spotte virksomheders fulde potentiale.

To cut a long story short….

Traf en beslutning – fik mit bagland med mig – fik sparring fra nogle virkeligt stærke mennesker og maskinrummet er nu begyndt at lyde velsmurt – hjemmesiden fintunet – begynde SoMe-støjen og vække netværket til live igen. Men GISP og STØN…..

Der var sket meget siden sidst – havde blandt andet fjernet alt mit hår – det var jo alligevel blevet så tyndt at komme til en frisør ville være spild af tid og penge. Og alle tidligere billeder var med den fineste frisure og slet ikke den skaldede isse, som jeg render rundt med nu. Hmm – er jeg ikke bare for ærekær? Det kunne du sikkert tænke og med rette… Eller?

Får du selv sikret dig at ligne det som kunden forventer – gør dine produkter eller dine ydelser. Hvor meget ved du om dine kunders forventninger til dig? Og hvad skulle det egentlig betyde? Kan de ikke bare få det som kommer…?

Selvfølgelig ikke – kunden skal i hvert fald ikke skuffes. Så hellere give lidt mere end kunden forventer. Det kunne være de små afgørende detaljer som leveringsbekræftelsen, informationen om forsinkelsen, din viden om kunden, der kan betyde en del for din kundestrategi.

Lov mindre og giv mere – lad være med at oversælge dit produkt – det kan kun skabe ekstra arbejde og bad-will. Vær realistisk og gør det vedholdende. Justér løbende og dette gøres nemmest ved at være i dialog med dine primære kunder.

Og nej jeg kan ikke love at jeg er langhåret – hverken i min salgstræning, mine oplæg eller foredrag. Og da slet ikke på hovedet.

Det er direkte hårdt og lige på!

Tak til Ricky Winther fra zenfoto.dk for de ikke langhårede billeder og Laila Nygaard fra Nygaard Grafisk, der har lagt seneste hånd på min nye grafik.

PS… Skulle du have brug for en skaldet mands umiddelbare indspark til din virksomhed – så er her en uvurderlig gave – 15 minutters ikke langhåret sparring – helt uden beregning. (når du først har fået et af mine spark – så vil du have mere..) DERFOR!

Calendar 12. februar 2019